Insights

Vijf goede redenen om met videomarketing te starten

Video is een essentieel onderdeel van elke content-strategie. Het zorgt voor grotere merkzichtbaarheid, meer engagement en meer conversie. In welke sector je ook actief bent, video is altijd een goed idee. We lijsten vijf goede redenen op om er vandaag nog mee te starten.
5 goede redenen om met videomarketing te beginnen - video voor KMO - TweeTact communicatiebureau

In welke sector je ook actief bent, videomarketing is altijd een goed idee. We leggen uit waarom.

1. Video engageert

In vergelijking met tekst heeft video veel meer potentieel om iemands aandacht te trekken én vast te houden. Het medium is uitermate geschikt om verhalen te vertellen en emoties over te brengen. Video informeert, engageert en ontroert. Het is dus geen wonder dat video’s op sociale media liefst 1200% meer clicks, shares, comments en likes opleveren dan foto’s met tekst*!

2. Video wordt beter begrepen en onthouden

Het menselijk brein is geprogrammeerd op maat van bewegende beelden. Het kan ze veel sneller verwerken dan tekst, en ook correcter interpreteren. Van een videoboodschap hebben we gemiddeld 95% onthouden, van een geschreven tekst slechts 10%**.

3. Video kan overal ingezet worden

Video is geschikt voor een heleboel soorten content. Denk maar aan reportages, productrecensies, interviews, explainer videos, teasers, trainingen, testimonials… Bovendien kan je al die soorten video’s op zo goed als al je digitale kanalen inzetten, zowel owned als paid: website, blog, sociale media, YouTube…

Afhankelijk van je stijl en het doel van je video kan je kiezen voor geanimeerde video’s of opgenomen video’s. Een tip: zorg steeds voor geschreven tekst of ondertiteling. Als je kijker niet in de mogelijkheid is om geluid af te spelen, kan je zo toch je boodschap overbrengen.

4. Video als traffic driver

Websites, landing pages en blogs met video krijgen een hogere ranking in Google. En als deze video’s dan ook nog eens gedeeld worden op sociale media, kan die ranking nog verhogen dankzij een hoger aantal backlinks. Win-win dus!

Heb je meer budget, dan kan je video ook gebruiken in een campagne, bijvoorbeeld door te adverteren op YouTube in een zogenaamde preroll.

5. Video hoeft niet duur te zijn

Je smartphone of de webcam van je laptop in combinatie met videobewerkingsapps laten je toe om relatief snel en eenvoudig zelf je video’s op te nemen en te monteren, bijvoorbeeld voor sociale media.

Wil je bijvoorbeeld een korte advertentie voor Instagram of Facebook maken, dan kan je terecht op laagdrempelige online tools zoals promo.com. Je kan kiezen voor eigen foto’s of stockfotografie om je video tot leven te brengen.

Wil je je video’s naar een hoger niveau brengen, dan stelt TweeTact graag ervaren animatoren of videografen met professionele apparatuur, waaronder drones, voor jou ter beschikking.

6. Conclusie

Video is een essentieel onderdeel van elke content-strategie. Het zorgt voor grotere merkzichtbaarheid, meer engagement en meer conversie. Begin er vandaag nog aan!

Inspiratie nodig? Neem contact op en plan een kennismakingsgesprek met ons in.

*https://idearocketanimation.com/17385-reasons-video-effective-text/

**https://www.popvideo.com/blog/looking-at-the-facts-why-video-content-has-the-highest-retention-rate

We leren je graag kennen!